Parken

Uttalande av Hans Erik Börjeson konstälskare och ägare av Hotell Siljanstrand Sjögattu 36 Tällberg.

”Söndagen den 30 juni 2019 kl 15.00 inviger landshövdingen Ylva Thörn denna unika utställning vid Hotell Siljanstrand, där den världsberömde arkeologen Gunnar Andersson en gång lade grunden till en stor kultursatsning i Sverige, där äldsta byggnaden härstammar från 1332!
Under åren har dock mycket hänt på gården. Förfallet tog över. Planer fanns att riva och bygga hyreskaserner, då jag 2010, ropade in gården på exekutiv auktion. Sedan påbörjades en stor restauration, som från 2013 återigen gör det möjligt att bo här med all komfort.
Med erfarenhet av byggnation i Frankrike, Schweiz och Stockholm – alltid i samarbete med museer och myndigheter – och uppväxt i hem med mor som målare och far skulptör är konsten mig inte främmande. Har dessutom i Stockholm haft en konsthantverksaffär och ett galleri med många kända och okända utställare.
Hyser den största beundran för Robin Lindström och Fredrik Zachrissons konst och är lycklig att få ställa min gamla gård till förfogande för deras exponering.”

Tällberg 2019 06 20 Hans Erik Börjeson

 OBS! P.g.a. rådande omständigheter så kommer denna hållas stängd för allmänheten. En återetablering sker 2022 med en kommande expansion med ytterligare 28 st nya verk.